4. APAM GULA HANGUS
Bahanbahan
:
1) 1 gelas gula
2) ½ gelas air
3) ½ gelas gula
4) 3 biji telur
5) 1 gelas santan atau susu segar
6) 2 ½ gelas tepung gandum
7) 2 sudu teh soda bikarbonat
* (cairkan gula di dalam kuali dengan api yang kecil sehingga
kekuning-kuningan,gula dan air)
*ayak bersama tepung gandum dan soda bikarbonat
Cara :
1) Panaskan kukusan.
2) Pukul telur dan gula sehingga naik dan kembang.
3) Masukkan gula hangus dan tepung gandum dan soda bikarbonat.
4) Masukkan santan atau susu segar dan gaul rata.
5) Masukkan adunan kedalam loyang.
6) Kukuskan selama 10 15
minit.
7) Sejukkan dan potong.
Sedia untuk dihidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan