Translate

Isnin, 22 Julai 2013

100 resepi kuih muih di Malaysia- APAM PISANG COKLAT

5. APAM PISANG COKLAT
BahanBahan
:
1) 2 cawan tepung gandum
2) 2 sudu makan cawan serbuk koko
3) 1 sudu teh soda bikarbonat
4) 1 sudu teh baking powder
5) ½ sudu teh garam
6) 1 cawan pisang emas lecek
7) 1 cawan minyak masak
8) 1 ½ cawan gula perang
9) 2 biji telur (pukul)
Cara :
1) Panaskan kukusan.
2) Masukkan bahan yang telah diayak ke dalam mangkuk.
3) Masukkan bahanbahan
yang tidak diayak ke dalam adunan tadi. Gaul sebati.
4) Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
5) Kukus selama ½ jam atau sehingga masak.
Sedia untuk dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan